Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        Voor zwangerschapsbegeleiding in Castricum en wijde omstreken

Zwangerschapsbegeleiding

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je kiest voor extra begeleiding tijdens je zwangerschap.

Eén van de belangrijkste reden is dat een doula je kan helpen bij het krijgen van vertrouwen in jezelf. Vertrouwen in jezelf als persoon, maar juist ook in je lijf. Jij kunt dit, jij kunt bevallen, jij kunt met die weeën omgaan, jij kunt jouw/jullie kindje op de wereld zetten!

Zwangerschap

Een groot deel van mijn werk, misschien wel het grootste deel 

vindt plaats tijdens de zwangerschap.

Middels gesprekken en een luisterend oor, probeer ik een 

vertrouwensband te creëren en worden jij en je partner

 voorbereid op de geboorte van jullie kindje. Jullie

ontvangen tips over ontspanning en hoe je partner jou kan

ondersteunen. Samen maken we een geboorte-/wensenplan naar

 jullie wensen en de mogelijkheden ten aanzien van de bevalling,

maar ook daarna.

Een geboorteplan zorgt er voor dat de zorgverleners die bij je

bevalling aanwezig zijn ook weten wat jullie wensen zijn.

Die wetenschap geeft vaak rust.

Bevalling

Als alles goed is, ga je met een gezonde spanning, maar ook met vertrouwen je bevalling in. Jullie kunnen het dan in principe heel goed met zijn tweeën af. Vaak zit ik tijdens een bevalling dan ook rustig in een hoekje.

Maar voor het geval dat jullie me toch nodig hebben, ben ik erbij om jullie te ondersteunen, bijvoorbeeld om je aan te moedigen, mee te doen met de ademhaling, massage, een letterlijke ondersteuning met een steuntje in de rug of bij een gesprek met de zorgverlener wanneer je voor een keuze komt te staan,

Bewezen voordelen van de constante steun van een doula bij de bevalling: ontsluitingsfase duurt gemiddeld 2 uur korter, minder kunstverlossingen (inknippen & vacuüm), minder keizersneden, minder weeën opwekkende middelen nodig, minder verzoeken om pijnstilling (ruggenprik), minder postnatale depressies 6 weken na de geboorte, partner actiever betrokken, er wordt positiever teruggekeken op de bevalling doordat ouders zich meer en beter gehoord voelden.

Hoe je de bevalling beleefd en er op terugkijkt is van invloed op je kindje. Als jij dit positief hebt ervaren werkt dit bevorderend in de hechting met je kindje en ook in de productie van de borstvoeding.

Ook voor de partner

Ouders worden doe je niet alleen, en bevallen dus ook niet.

Je partner krijgt net zo goed als jij een kindje en bevalt in zekere zin mee. Omdat niet iedere partner een natuurlijke wetenschap heeft hoe een barende goed te ondersteunen, ben ik er ook voor de partner. Tijdens één van de gesprekken vooraf kan ik hem/haar tips geven hierin, daardoor voelt je partner zich minder een toeschouwer en wordt het echt een proces van jullie samen. Tijdens de baring kan overigens ook je partner soms wat steun gebruiken. 

De geboorte van jullie kindje echt samen beleven is bewezen zeer bevorderlijk te zijn voor de binding tussen je partner en jullie kindje, maar ook voor jullie relatie.

Ik werk zelfstandig, maar als doula tijdens een bevalling wel altijd naast een verloskundige of arts. De rol van een doula is aanzienlijk anders dan die van een verloskundige. Uit onderzoeken blijkt dat de continue aanwezigheid van een doula een andere positieve uitwerking heeft dan de continue aanwezigheid van een verloskundige als ook de aanwezigheid van familie of een goede vriendin.

De beroepsvereniging zet zich in om de doula's in Nederland meer op de kaart te zetten, maar ook om kwaliteit onder doula's te waarborgen. 

Wil je meer weten over onze beroepsvereniging, neem dan een kijkje op hun website www.nbvd.nl.

0